Publicerad 10 januari 2024
Nyhet

Patrik Jakobsson ny chef för tillväxt- och samhällsbyggnadsfrågor på SKR

Patrik Jakobsson har anställts som ny chef för avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Patrik Jakobsson tillträder sin tjänst den 19 februari.

Patrik Jakobsson, tillträdande chef för avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad, SKR

Patrik Jakobsson

Patrik Jakobsson är idag kommundirektör i Söderhamns kommun, vilket han har varit sedan 2019. Han var tidigare vd och platschef för Kraton Chemical i Söderhamn och har innan dess haft olika chefsuppdrag i ett flertal teknikföretag bland annat i Sverige, Finland och Polen. Patrik Jakobsson har dessutom en bakgrund från Försvarsmakten.

– Patrik Jakobsson har en gedigen chefs- och ledarerfarenhet från både näringsliv och kommun. Under de senaste åren har han som kommundirektör i Söderhamn fått god inblick i kommuners ansvar och uppdrag och kan med det i bagaget bidra med medlemmarnas perspektiv in i vårt arbete. Jag ser fram emot att välkomna Patrik till SKR och jag är övertygad om att han kommer att bidra till att vi blir en ännu bättre medlems- och intresseorganisation, bland annat inom frågor som rör civilt försvar, näringslivsutveckling, samhällsbyggnad, klimatomställning, och regional utveckling i bred bemärkelse, säger Palle Lundberg, SKR:s vd.

Pressjour

Informationsansvarig

  • Helene Lindstrand
    Presschef

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.