Publicerad 17 maj 2023

Seminarium, konferenser och workshoppar

Program och anmälan till Stads- och kommunhistoriska institutets seminarium, workshoppar och konferenser som behandlar städer och kommuner. Här kan du även hitta internationella konferenser som arrangeras av andra organisationer och aktörer med stadshistorisk inriktning.

Utöver de evenemang som vi anordnar på historiska institutionen vid Stockholms universitet medverkar vi också vid olika event som arrangeras av andra aktörer.

 • Vid våra forskarseminarium presenterar forskare nya forskningsresultat.
  • Ingen anmälan krävs.
  • Semniarierna sker fysiskt på Stockholms universitet.
 • Vi erbjuder även workshoppar med specifika frågeställningar och teman, som till exempel stadshistoriens aktualitet, Nordens huvudstadsmuseer, metodiska frågor och mycket mer.
  • Anmälan krävs - begränsat antal platser.

Aktuella evenemang

 1. tisdag
  3
  okt

  Stadsplanering och levd stadsmiljö

  Du är välkommen till ett forskarseminarium om stadsplanering och levd stadsmiljö. Dagens föreläsare är Lars Marcus och Mats Franzén.

  Datum
  3 oktober 2023
  Tid
  13.00 – 15.00
 2. tisdag
  7
  nov

  Kvantitativ urbanhistoria

  Du är välkommen till ett forskarseminarium om kvantitativ urbanhistorias förutsättningar och möjligheter. Dagens föreläsare är Gustav Ingman, Klas Ericsson och Monir Bounadi vid Stockholms universitet.

  Datum
  7 november 2023
  Tid
  13.00 – 15.00
 3. tisdag
  5
  dec

  Biografier om den tidiga urbana arbetarrörelsen

  Du är välkommen till ett forskarseminarium om den tidiga urbana arbetarrörelsen i Stockholm. Dagens föreläsare är Anna Götlind och Martin Börjesson.

  Datum
  5 december 2023
  Tid
  13.00 – 15.00
 4. tisdag
  16
  jan

  Klass, stånd och välfärd i den tidigmoderna staden

  Du är välkommen till ett forskarseminarium om Klass och stånd i 1700-talets Malmö samt om Stockholms barnhus. Dagens föreläsare är Lars Edgren, Malin Arvidsson och Lisa Öberg.

  Datum
  16 januari 2024
  Tid
  13.00 – 15.00

Informationsansvarig

 • Heiko Droste
  Professor